Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Effectief Vergaderen

Effectief Vergaderen

Wij Nederlanders vergaderen ons suf. En daar is natuurlijk niks mee. Want vergaderen helpt ons o.a. bij het nemen van beslissingen. Maar vergaderen zonder doel, brengt ons niet verder. Dat is pure tijdverspilling. Dus hoe vergader je effectief? Met vergaderdoelen natuurlijk!

Wanneer je van te voren een doel opstelt voor een vergadering, dan weet je waar je naartoe werkt. Een goede voorzitter doet hier nog een schepje bovenop. Hij stuurt iedereen in dezelfde richting. Breng je iedereen van te voren op de hoogte van dit doel, dan bereidt iedereen zich hier ook op voor.

Effectief Vergaderen

De 6 doelen van een vergadering
Grofweg kunnen we zes vergaderdoelen noemen. Informatie geven, instructies geven, ideeën ontwikkelen, een mening vormen, besluiten nemen en plannen.

Doel 1: informatie geven en uitwisselen
In deze vergadering staat groei in de kennis van deelnemers centraal. Een uitgenodigde spreker geeft informatie over een nieuw onderwerp of deelnemers wisselen onderling kennis uit. Er is veel ruimte voor vragen.

Doel 2: instructies geven
Wanneer instrueren het doel is, gaat het om het uitleggen van bedoelingen en het verdelen van taken. Er is ruimte voor korte vragen die gaan over de specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar niet voor vragen die gaan over de gemaakte keuzes en beslissingen.

Doel 3: ideeën ontwikkelen
In deze vergadering draait het om brainstormen en het vergaren van ideeën. Iedereen denkt creatief na over oplossingen, beslissingen worden nog niet genomen.

Doel 4: een mening vormen
Om een mening te vormen, staan in deze vergadering het discussiëren en beargumenteren centraal. De deelnemers vergelijken en analyseren oplossingen en werken naar een besluit toe.

Doel 5: besluiten nemen
Op basis van eerder uitgewisselde meningen en argumenten, maakt de groep in deze vergadering een keus of neemt een standpunt in. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een bepaalde toeleverancier of beslissen welke bedrijfstraining ze dit jaar doen.

Doel 6: activiteiten plannen of een planning maken
De kogel is door de kerk: jullie besluiten een open dag te organiseren. Wat moet er geregeld worden, en wanneer? In deze vergadering plan je afspraken, leg je data vast en verdeel je de taken.

Combinaties van doelen
Één vergadering heeft vaak meerdere doelen. Zo staan veel vergaderingen in het teken van het vormen van een mening én het nemen van een beslissing. Als er meerdere doelen zijn, is het belangrijk per agendapunt aan te geven wat het doel is. Zo kan de voorzitter de vergadering strak en gericht leiden.

Vergaderen op externe locatie
Heeft u de volgende vergadering al gepland? Wat zijn uw verwachtingen? En welke bovenstaande doelen heeft u voor ogen?

Wilt u op een externe locatie in een huiselijke en sfeervolle omgeving vergaderen, bijvoorbeeld in Het Koetshuis van Kasteel De Hooge Vuursche of op Landgoed Te Werve?  Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met het samenstellen van een vergaderarrangement dat helemaal gericht is op uw wensen! Bel ons voor een afspraak op 070-41 52 185.Anders vergaderen

Heeft u er wel eens aan gedacht om de vergadering heel anders aan te pakken? Begin bijvoorbeeld de meeting meteen doelgericht met een uurtje handboogschieten. Event Company biedt in samenwerking met Team4Teams teamactiviteiten van 45 minuten tot 8 uur.

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie