Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070-39 09 711

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

 • visual
  • Presentatie in een monumentaal landhuis in een park van 26 hectare
  • Eigentijds ingericht
  • Enthousiaste en gedreven medewerkers
  • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
  Vraag informatie aan

Historie van Landgoed Te Werve

Landgoed Te Werve ligt in een beschermd natuurpark van 26 hectare in Rijswijk. Via de oprijlaan van het landgoed bereikt u het monumentale landhuis en vanaf het terras heeft u uitzicht op de 175 jaar oude beuk, de monumentale duiventoren uit 1539 en de grote vijver. Het landhuis zelf ademt de sfeer uit van een koloniaal Engels landhuis met eigentijdse kroonluchters en marmeren vloeren.

De Ruygrocks zouden meer dan 300 jaar op Huys te Werve wonen, latere bewoners zouden ook niet onbelangrijke mensen zijn zoals bijvoorbeeld Jonkheer Marinus Gevers, Heer van Kethel en Spaland.
Begin 1800 vond er een grote wijziging plaats in de tuinstijl. Waren er tot dusverre siertuinen in de Franse tuinstijl zoals een afbeelding uit 1700 laat zien, begin 1800 werd de tuinstijl gewijzigd in de, nu nog bestaande, Engelse landschapsstijl. De meeste oude bomen op het landgoed dateren uit die tijd.

Eerdere bewoners

Bij een verbouwing van het huis in 1953 zijn ter plaatse van de keuken aanwijzingen gevonden van een donjon, een vluchttoren. Dat was omstreeks het jaar 1000 de meest gebruikelijke kasteelvorm.
Uit oude leenbrieven is veel bekend geworden en daaruit weten we dat de voor ons oudst bekende bewoner van Huys te Werve Floris van de Werve was die omstreeks 1260 leefde.
Over bewoner Jan Ruygrock is meer bekend, hij bouwde het kasteel Huys te Werve, dat op dat ogenblik in vervallen staat verkeerde, in 1448 opnieuw op en noemde zich daarna Jan Ruygrock van der Werve.

Verschillende fases en functies

In 1826 vond een ingrijpende verbouwing plaats, hoewel de poortvleugel al eerder verdwenen was. Toen werd de toren gehalveerd, de slotgracht voor het grootste gedeelte gedempt en tegen het huis aan werd een grote gietijzeren serre gebouwd.
Zo was de situatie toen Abel Labouchere, directeur van de aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles” in 1892 het landgoed kocht. Labouchere liet omstreeks 1910 het meer graven.
In 1922 werd het Landgoed Te Werve gekocht door de Bataafse Petroleum Maatschappij (nu Shell International BV). Het kreeg een bestemming als sport- en recreatiepark voor het personeel van deze maatschappij, het oude huis werd clubhuis.
Vanaf april 1999 verzorgt de Event Company zakelijke en particuliere evenementen in het Landhuis.

Landgoed Te Werve is gerestaureerd.

Landgoed Te Werve is geheel gerenoveerd. De buitenkant is gerestaureerd en binnen hebben alle zalen een nieuwe stoffering en inrichtig gekregen. Vele vergaderzalen hebben airco en een Hd LCD scherm. Maak een afspraak om de vernieuwde locatie te komen bekijken: 070 - 39 09 711.

Huwelijken Kasteel De Hooge Vuursche

Kasteel De Hooge Vuursche heeft vele gasten mogen ontvangen. Lees hier wat ze...

Lees het verhaal van Huwelijken Kasteel De Hooge Vuursche