De heerlijkste pompoensoep
Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. En dan helemaal de pompensoep van onze chef-kok Jefferey van Leusden van Landgoed Te Werve. Deze soep is zo lekker en zo makkelijk om klaar te maken dat de kans groot is dat dit een van je favoriete soeprecepten wordt. Een soep met veel groenten, dus super gezond. De perfecte maaltijd voor je vrienden en familie tijdens een koude herfstavond!
Heerlijk recept van onze chef.
Pompoensoep voor 8 personen
Benodigdheden:
- Snijplank
- Koksmes
- Grote pan
- Pannelikker
- Dunschiller
- Afruimbakjes
- Staafmixer
- Bolzeef
Ingredienten:
- butternut(fles) pompoen
- 100gr uien
- 100gr aardappels
- 3 gr rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr verse gember
- 5 st kardamonpeultjes
- 1,5 l kippenbouillon of groente bouillon voor vega
- 1 dl room
- 1 st Scheut olijfolie
- Takje koriander
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snij de uien, knoflook, gember en rode peper in kleine stukjes
- Fruit dit aan in de pan met olijfolie en de kardamon
- Schil de aardappels en voeg ze toe
- Schil de pompoen, snij in kleine blokjes en voeg toe
- Laat dit 3/4 minuten aan fruiten
- Blus af met de bouillon en kook het geheel gaar
- Draai de soep glad met de staafmixer
- Zeef de soep en voeg de room
- Breng de soep op smaak met peper en zout