Dag van het Kasteel 29 mei 2023 - Te Werve
  • Feest

    Familie

    Vrienden

    Borrelen

    Eten

  • Feest

    Familie

    Vrienden

    Borrelen

    Eten

  • Feest

    Familie

    Vrienden

    Borrelen

    Eten

Kom 2e Pinksterdag naar Landgoed Te Werve, de Dag van het Kasteel!

Op maandag 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. 20 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de Zuid-Hollandse Landgoederenzone openen de poorten voor het publiek met een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Activiteit Landgoed Te Werve
Landgoed Te Werve is deze dag (vanaf 10.30-17.00 uur) geopend voor het publiek (normaal alleen voor leden: https://www.vriendenvantewerve.nl/) om heerlijk te wandelen over het prachtige landgoed van 29 hectaren (Van Vredenburchweg 105 Rijswijk). Om 15.00 uur is er voor het Landhuis een gratis roofvogel show.

Neem je familie, vrienden en buurtgenoten mee

Pak je kans om dit erfgoed eens van dichtbij te bekijken en kom samen met je familie, vrienden en buurtgenoten kennismaken met ons interessante en soms verrassende verleden. Zuid-Holland is rijk aan kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Deze bevinden zich nagenoeg allemaal op één lijn tussen het Westland en Hillegom. Buiten deze Landgoederenzone liggen verspreid over de provincie nog een paar landgoederen en buitenplaatsen die meedoen aan de Dag van het Kasteel. Dit jaar kun je in Zuid-Holland maar liefst 22 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen bezoeken: https://geschiedenisvanzuidholland.nl/zien-en-doen/activiteiten/

Erfgoedlijn landgoederenzone
De provincie Zuid-Holland draagt haar kastelen, buitenplaatsen en landgoederen een warm hart toe. Binnen de erfgoedlijn Landgoederenzone wordt jaarlijks aan vele projecten subsidie verstrekt voor behoud, restauratie en beleefbaarheid van dit unieke erfgoed. Ook worden expertise en ervaringen gedeeld om dit erfgoed zo goed mogelijk voor nu en voor toekomstige generaties te behouden.

Deze landgoederenzone, ook Hollands Buiten genoemd, ligt grotendeels in ons Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied doet al eeuwen dienst als de groene longen van de overvolle randstad. Een mooi gebied om te recreëren, te wonen en kleinschalig te ondernemen.

Fietsroute langs de kastelen en landgoederen in Zuid-Holland

Er is ook een geweldige fietsroute langs de landgoederen.

Monumentale erfgoedlocatie met een eigentijdse inrichting

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken