Dag van het Kasteel 20 mei 2024 - Te Werve
 • Feest

  Familie

  Vrienden

  Borrelen

  Eten

 • Feest

  Familie

  Vrienden

  Borrelen

  Eten

 • Feest

  Familie

  Vrienden

  Borrelen

  Eten

2e Pinksterdag: Dag van Het Kasteel op Landgoed Te Werve

Landgoed Te Werve opent op maandag 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag, haar deuren voor het publiek als onderdeel van de Dag van het Kasteel. Van 10:30 tot 17:00 uur kunnen bezoekers genieten van de rijke historie en de natuur van dit unieke Rijswijkse landgoed, dat normaal gesproken exclusief beschikbaar is voor leden.

Dit evenement is een prachtige gelegenheid voor jong en oud om de historische en culturele waarde van Landgoed Te Werve van dichtbij te beleven. Als hoogtepunt van de dag wordt om 15:00 uur een spectaculaire roofvogelshow gehouden voor het landhuis, waarbij bezoekers de kans krijgen om deze prachtige dieren in actie te zien.

Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Dag van Het Kasteel

Neem je familie, vrienden en buurtgenoten mee

Pak je kans om dit erfgoed eens van dichtbij te bekijken en kom samen met je familie, vrienden en buurtgenoten kennismaken met ons interessante en soms verrassende verleden. Zuid-Holland is rijk aan kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Deze bevinden zich nagenoeg allemaal op één lijn tussen het Westland en Hillegom. Buiten deze Landgoederenzone liggen verspreid over de provincie nog een paar landgoederen en buitenplaatsen die meedoen aan de Dag van het Kasteel. Dit jaar kun je in Zuid-Holland maar liefst 23 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen bezoeken: https://geschiedenisvanzuidholland.nl/dagvanhetkasteel/

Erfgoedlijn landgoederenzone
De provincie Zuid-Holland draagt haar kastelen, buitenplaatsen en landgoederen een warm hart toe. Binnen de erfgoedlijn Landgoederenzone wordt jaarlijks aan vele projecten subsidie verstrekt voor behoud, restauratie en beleefbaarheid van dit unieke erfgoed. Ook worden expertise en ervaringen gedeeld om dit erfgoed zo goed mogelijk voor nu en voor toekomstige generaties te behouden.

Deze landgoederenzone, ook Hollands Buiten genoemd, ligt grotendeels in ons Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied doet al eeuwen dienst als de groene longen van de overvolle randstad. Een mooi gebied om te recreëren, te wonen en kleinschalig te ondernemen.

Wandelroute langs de kastelen en landgoederen in Zuid-Holland

Er is ook een geweldige wandelroute langs de landgoederen.

Monumentale erfgoedlocatie met een eigentijdse inrichting

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken