Kerstrecept - Te Werve
  • Winterpracht

    Landgoed

    Te Werve

  • Winterpracht

    Landgoed

    Te Werve

  • Winterpracht

    Landgoed

    Te Werve

Hertenrugfilet met paddenstoelen-truffel tapenade, gepofte bietjes, crème van rode ui van de BBQ

Een spectaculair gerecht, een prachtig versierde boom, een mooi gedekte tafel en een relaxte gastvrouw- of heer. Met het kerstrecept van chef-kok van Landgoed Te Werve, Jeffrey van Leusden heeft u alvast 1 ding geregeld!

Nodig voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg Hertenrugfilet
  • 1 kg rode uien
  • 75 gr roomboter
  • 250 gr kastanjechampignons
  • ½ st teentje knoflook
  • ½ st sjalot
  • 30 gr truffel tapenade
  • 4 takjes peterselie fijn (gesneden en gewassen)
  • 0,3 kg rode bieten (met schil gewassen)
  • 3 kg gele bieten (met schil gewassen)
  • 2 st witlof
  • 25 gr roomboter
  • Scheutje aceto azijn
  • 2 st grote aardappels
  • Zout en peper
  • 2 dl vlees of wild jus
  • Kern-thermometer

Bereiden

De voorbereiding (kan een dag van te voren).

Snijd de rode uien (met schil) door de helft en leg ze op de BBQ met de deksel dicht. Gaar ze 30/40 minuten op 150/160 graden. Als de uien mooi gaar zijn, haal je ze eraf en verwijder de schil. Draai de massa glad in de keukenmachine met boter, zout en peper. Laat de massa afkoelen. De uiencrème wordt als decoratie op het bord gebruikt. Pof de champignons met knoflook, sjalot, olijfolie, zout en peper in de oven op 180 graden 30 minuten, draai het geheel fijn met de keuken machine en doe het in een steelpan op laag vuur. Zorg dat de massa goed droog kookt en voeg de truffeltapende en peterselie toe en laat het afkoelen. Snijd van de bieten de kop en kant er af en in partjes. Pof de bietjes op 180 graden in de oven met olijfolie, zout en peper 40 minuten. Snijd de aardappels in gelijke dobbelstenen en pof ze ook in de oven op 180 graden en koel deze terug. Snijd de witlof doormidden en bak ze in een pan met roomboter, als ze bijna gaar zijn blus je ze af met aceto en koel de witlof terug.

Gerecht afmaken:

Schroei het vlees goed rondom dicht. Verwarm de oven voor op 80 graden en de ventilator zo zacht mogelijk. Plaats het vlees op een rek in de oven met lekbak eronder en stel de kern-thermometer in op 52 graden. Warm alle ingrediënten op en maak het gerecht af zoals op foto.

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken