Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

  • visual
    • Eventlocaties midden in het land
    • Volledig geregeld door enthousiast team
    • Dichtbij snelweg en gratis parkeren
    • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
    Download hier de brochure

Kerstrecept van onze Chef-kok Jeffrey van Leusden

Een spectaculair gerecht op tafel, een prachtig versierde boom, een mooi gedekte tafel en een relaxte gastvrouw- of heer. Met ons kerstmenu en onze gouden tip kunnen uw feestdagen niet meer stuk!

De kersttradities, de sfeer, de muziek, het samenzijn met al onze liefdes, het samen koken en dineren… dat is toch feest! Onze chef-kok van Landgoed Te Werve, Jeffrey van Leusden heeft een feestelijk, makkelijk én lekker driegangenmenu bereid waar u uw gasten zeker mee gaat verrassen.

 

Onze gouden tip

Geniet van elkaar! Heb het leuk, realiseer dat het bijzonder is dat u allemaal bij elkaar bent en maak nieuwe tradities. En mocht er iets mislukken in de keuken, dan is dat helemaal niet erg.

Culinair kerstmenu en recept speciaal voor u!

  • Geplette langoustine licht gebrand, citrus-soja vinaigrette, grapefruit en Macadamia noot
  • Hertenrugfilet met paddenstoelen-truffel duxelles, gepofte bietjes, crème van rode ui van de BBQ
  • Chocolade-peren dessert met compote en perensorbet

    Per 4 personen

Voorgerecht: Geplette langoustine licht gebrand, citrus-soja vinaigrette, grapefruit en Macadamia noot

Ingrediënten
• 16 st verse langoustines
• 1 st witte grapefruit
• 1 st rode grapefruit
• 1 dl (Kalamata) extra virgin olijfolie
• 0.2 dl Kikoman sojasaus
• 30 gr Macadamia noten in stukjes gebroken
• Frisée sla geplukt en gewassen
• (Vene) cress
• Grof zeezout en peper

Bereidingswijze
Maak de langoustines schoon en leg ze in de koelkast. Snijd de grapefruits uit, snijd de partjes in gelijke stukjes. Knijp het overgebleven vruchtvlees uit. Meng de olijfolie, sojasaus en een scheutje van de uitgeknepen grapefruitsap tot vinaigrette. Plaats de langoustines per 4 tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Plaats de langoustines op een bord en brand ze kort af met een gasbrander. Garneer het gerecht met stukjes grapefruit, Macadamia nootjes, frisée sla en (vene) cress. Giet met een lepeltje de vinaigrette over het gerecht met een klein beetje zout en peper.

Hoofdgerecht: Hertenrugfilet met paddenstoelen-truffel tapenade, gepofte bietjes, crème van rode ui van de BBQ

Ingrediënten
• 1 kg Hertenrugfilet
• 1 kg rode uien
• 75 gr roomboter
• 250 gr kastanjechampignons
• ½  st teentje knoflook
• ½ st sjalot
• 30 gr truffeltapenade
• 4 takjes peterselie fijn (gesneden en gewassen)
• 0,3 kg rode bieten (met schil gewassen)
• 0.3 kg gele bieten (met schil gewassen)
• 2 st witlof
• 25 gr roomboter
• Scheutje aceto azijn
• 2 st grote aardappels
• Zout en peper
• 2 dl vlees of wild jus
• Kern-thermometer

Bereidingswijze
De voorbereiding (kan een dag van te voren).
Snijd de rode uien (met schil) door de helft en leg ze op de BBQ (kan ook bakken in de pan) met de deksel dicht.  Gaar ze 30/40 minuten op 150/160 graden. Als de uien mooi gaar zijn, haal je ze eraf en verwijder je de schil. Draai de massa glad in de keukenmachine met boter, zout en peper. Laat de massa afkoelen. De uiencrème wordt als decoratie op het bord gebruikt. Pof de champignons met knoflook, sjalot, olijfolie, zout en peper in de oven op 180 graden 30 minuten, draai het geheel fijn met de keuken machine en doe het in een steelpan op laag vuur. Zorg dat de massa goed droog kookt en voeg de truffeltapenade en peterselie toe en laat het afkoelen. Snijd van de bieten de kop en kant er af en in partjes. Pof de bietjes op 180 graden in de oven met olijfolie, zout en peper 40 minuten. Snijd de aardappels in gelijke dobbelstenen en pof ze ook in de oven op 180 graden en koel deze terug. Snijd de witlof doormidden en bak ze in een pan met roomboter, als ze bijna gaar zijn blus je ze af met aceto en koel de witlof terug.

Gerecht afmaken:
Schroei het vlees goed rondom dicht. Verwarm de oven voor op 80 graden en. Plaats het vlees op een rek in de oven met een lekbak eronder en stel de kern-thermometer in op 52 graden (ongeveer 1,5 uur). Warm alle ingrediënten op en maak het gerecht af zoals op foto.

Dessert: Chocolade-peren dessert met compote en perensorbet

Taart

Ingrediënten/bereiding

bodem
• 200 gr Bastogne koekjes
• 80 gr roomboter gesmolten
• Springvorm (20 cm) maak kan ook vierkante bak zijn zelfde formaat
Maal de koekjes fijn in een machine, meng het met boter en druk de massa in de vorm en laat het opstijven in de koelkast.

Chocolade Ganache
• 1,5 dl slagroom ongezoet
• 150 gr pure chocolade 53%
• 10 gr  roomboter
• ½ st ei
• Scheutje Sambuca

Breng de room aan de kook en voeg chocolade en boter toe. Voeg al roerend het ei toe en Sambuca. Giet de massa over de bodem en zet het terug in de koelkast.

Bavaroise
• 0.5 L Peren coulis
• 150 gr suiker
• 6 blaadjes geweekte gelatine
• 3 dl lobbige slagroom ongezoet

Verwarm de coulis met suiker. Los de gelatine hierin op. Koel de massa terug op ijswater. Meng het met de lobbige slagroom en giet het over de chocolade Ganache heen. Laat deze 4 uur opstijven.

Perencompote
• 2,5 dl witte wijn
• 100 gr gelei suiker
• 1 st ster anijs
• ½ vanille stokje
• 3 st kardamonpeultjes
• 2 st peren geschild en in kleine gelijke blokjes gesneden

Breng de wijn aan de kook en zet hierna het vuur uit, laat steranijs, vanille en karadamonpeultjes 30 minuten trekken. Kook de wijn weer op, voeg de peren, gelei en  suiker toe. Kook dit 2 minuten en laat de massa afkoelen.

Perensorbet (kan eventueel als u geen ijsmachine heeft ook kant en klaar gekocht worden)*
• 0.5 l Peren coulis
• 1,5 dl witte wijn
• 1 dl water
• 300 gr suiker
• 1,5 bladje gelatine
• Ijsmachine*

Breng de coulis witte wijn, water en suiker aan de kook en los de gelatine op. Koel de massa terug en draai het in de ijs machine.

Garneer gerecht zoals op de foto.

Succes en eet smakelijk!

Feestarrangement

Hieronder kunt u de dinermogelijkheden downloaden die binnen het arrangement vallen.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam