Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

  • visual
    • Eventlocatie midden in het land
    • Volledig geregeld door enthousiast team
    • Dichtbij snelweg en gratis parkeren
    • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
    Download hier de brochure

Kerstrecept van onze Chef-kok Erik-Jan

Wilt u met kerst genieten van gerechten zoals u ze eigenlijk alleen in restaurants eet? Onze Chef-kok Erik-Jan van Kasteel De Hooge Vuursche heeft een verrassend, eenvoudig te maken en feestelijk kerstmenu voor u samengesteld. Dat wordt genieten!

Culinair kerstmenu en recept speciaal voor u!

 

Voorgerecht 

Seafoodcocktail met witlof en grapefruit

Voor 4 personen

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g rivierkreeftenvlees
  • 2 stuks granny smith appels
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Cocktailsaus
  • 3 stuks witlof
  • 1 kwart ijsbergsla
  • 1 half bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Zout en Peper
  • 1 rode grapefruit
  1. Snijd de peterselie fijn en meng met de seafood, een halve uitgeknepen citroen, mayonaise en de cocktailsaus.
  2. Schil en snijd de appels zo klein mogelijk en doe hetzelfde bij de avocado.
  3. Meng alles goed door elkaar heen en breng op smaak met peper en zout.
  4. Pak 4 mooie cocktailglazen en begin met onderin met wat fijn gesneden ijsbergsla en dresseer daarna je seafood erop.
  5. Garneer wat met een paar blaadjes witlof en uitgesneden.

Hoofdgerecht

Winterse kalfsstoof met cranberry

Voor 4 personen

  • 400 g Peen
  • 4 stuks Ui
  • 4 stuks Knoflookteen
  • 600 g Kalfsstoofvlees
  • 10 g Verse tijm
  • 2 stuks Laurierblad
  • 80 g Cranberrychutney
  • 10 g Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

  • 500 ml Runderbouillon
  • 4 el Olijfolie
  • 4 el Roomboter
  • Peper en Zout
  1. Weeg de peen af en snijd de peen in zeer kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm 1 el roomboter per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 2 – 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 6 – 8 minuten mee.
  2. Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, het laurierblad, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.
  3. Breng de kalfsstoof aan de kook en laat 60 minuten, afgedekt, zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en verhoog het vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in wanneer hij te nat blijft. Haal de takjes tijm en het laurierblad weer uit de stoof.

Dessert:

Crème brûlée van koffie met vanille roomijs en krokante kruidkoek

Voor 4 personen

  • 5 eieren
  • 4 dl. room
  • 1 dl. melk
  • 175 gram suiker
  • Koffie kopje koffiebonen
  • 1 eetlepel koffielikeur
  • Vanille ijs
  • Rietsuiker
  • Gasbrander
  • Kruidkoek
  1. Klop de eieren met de suiker los en laat de room en melk opkoken met de koffiebonen
  2. Haal de koffiebonen eruit. Meng de room en de melk met de eieren en voeg de koffielikeur toe.
  3. Giet het mengsel in de vormpjes en bak ze gedurende 25 minuten au bain marie op 190 graden (voor au bain Marie bereiding) zet je de vormpjes in een bakje met water iets onder de helft (dat de vormpjes nog stevig in het water staan)
  4. Snijd de kruidkoek zo dun mogelijk en leg deze even te drogen in de oven, let op niet te lang!
  5. Laat de crème brûlée lekker afkoelen en brand daarna af met de rietsuiker.
  6. Lekker bolletje ijs erop en de krokante kruidkoek en eet smakelijk!

Feestarrangement

Hieronder kunt u de dinermogelijkheden downloaden die binnen het arrangement vallen.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam