Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070-39 09 711

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

 • visual
  • Inspirerend vergaderen op een Landgoed
  • Eigentijds ingerichte vergaderruimtes
  • Enthousiaste en gedreven medewerkers
  • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
  Vraag informatie aan

Historie van Landgoed Te Werve

Landgoed Te Werve ligt in een beschermd natuurpark van 26 hectare in Rijswijk. Via de oprijlaan van het landgoed bereikt u het monumentale landhuis en vanaf het terras heeft u uitzicht op de monumentale duiventoren uit 1539 en de grote vijver. Het landhuis zelf ademt de sfeer uit van een koloniaal Engels landhuis met eigentijdse kroonluchters en marmeren vloeren.

De Ruygrocks zouden meer dan 300 jaar op Huys te Werve wonen, latere bewoners zouden ook niet onbelangrijke mensen zijn zoals bijvoorbeeld Jonkheer Marinus Gevers, Heer van Kethel en Spaland.
Begin 1800 vond er een grote wijziging plaats in de tuinstijl. Waren er tot dusverre siertuinen in de Franse tuinstijl zoals een afbeelding uit 1700 laat zien, begin 1800 werd de tuinstijl gewijzigd in de, nu nog bestaande, Engelse landschapsstijl. De meeste oude bomen op het landgoed dateren uit die tijd.

Eerdere bewoners

Bij een verbouwing van het huis in 1953 zijn ter plaatse van de keuken aanwijzingen gevonden van een donjon, een vluchttoren. Dat was omstreeks het jaar 1000 de meest gebruikelijke kasteelvorm.
Uit oude leenbrieven is veel bekend geworden en daaruit weten we dat de voor ons oudst bekende bewoner van Huys te Werve Floris van de Werve was die omstreeks 1260 leefde.
Over bewoner Jan Ruygrock is meer bekend, hij bouwde het kasteel Huys te Werve, dat op dat ogenblik in vervallen staat verkeerde, in 1448 opnieuw op en noemde zich daarna Jan Ruygrock van der Werve.

Verschillende fases en functies

In 1826 vond een ingrijpende verbouwing plaats, hoewel de poortvleugel al eerder verdwenen was. Toen werd de toren gehalveerd, de slotgracht voor het grootste gedeelte gedempt en tegen het huis aan werd een grote gietijzeren serre gebouwd.
Zo was de situatie toen Abel Labouchere, directeur van de aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles” in 1892 het landgoed kocht. Labouchere liet omstreeks 1910 het meer graven.
In 1922 werd het Landgoed Te Werve gekocht door de Bataafse Petroleum Maatschappij (nu Shell International BV). Het kreeg een bestemming als sport- en recreatiepark voor het personeel van deze maatschappij, het oude huis werd clubhuis.
Vanaf april 1999 verzorgt Event Company zakelijke en particuliere evenementen in het Landhuis. In 2011 heeft Event Company het Landgoed en de panden gekocht van Shell. In 2012 is het Landhuis volledig gerestaureerd. De locatie is eigentijds ingericht met behoud van de originele details.

In 2015 is de oude poortbrug uit 1648 gerestaureerd, in 2016 is het Poortwachtershuisje weer in volle glorie hersteld en in 2019 is de Orangerie gerestaureerd. Tevens is er een start gemaakt met de "groene restauratie", waarbij oorspronkelijke zichtlijnen van het Landgoed worden hersteld.

Kom langs op de opendag! Op zondag 27 september

1675

Ben jij net ten huwelijk gevraagd? Meld je aan voor de opendag op zondag 27 september. We laten jullie graag de locatie zien en bespreken de mogelijkheden.

Lees meer over Kom langs op de opendag! Op zondag 27 september

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact