Even voorstellen: Jan Pieter Both, chef-kok bij Landgoed Te Werve en Te Werve Lodge
Sinds maart 2024 is Jan Pieter Both het culinaire brein achter de keukens van Landgoed Te Werve en Te Werve Lodge. Met ruim dertig jaar ervaring in het vak, een indrukwekkende carrière en een flinke dosis passie voor wereldsmaken, is hij een aanwinst voor het team. Tijd om kennis te maken.
Jan Pieter, hoe ben je ooit chef geworden?
Eigenlijk kom ik uit een slagersfamilie, maar ik wist al op jonge leeftijd dat ik kok wilde worden. Na de lagere school ben ik het reguliere opleidingstraject gaan volgen tot zelfstandig werkend kok. Daarna heb ik in allerlei mooie zaken op niveau gewerkt. Dat heeft me de ruimte gegeven om me te blijven ontwikkelen.
Je hebt ook een zaak van scratch opgebouwd. Hoe was dat?
In 2018 werd ik gevraagd om een nieuwe zaak in Delft op te zetten. Dat was een intensieve, maar fantastische tijd. We werkten keihard als team, kregen al snel mooie recensies en zelfs complimenten van culinaire recensenten. Een van mijn hoogtepunten was toen een Amsterdamse journalist mijn oosters getinte bisque lekkerder vond dan die van een bekende sterrenchef. Voor een geboren Rotterdammer is dat natuurlijk een kers op de taart.