Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

  • visual
    • Eventlocatie midden in het land
    • Volledig geregeld door enthousiast team
    • Dichtbij snelweg en gratis parkeren
    • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
    Download hier de brochure

Chef-kok Erik Jan Schotsman Hooge Vuursche

"Door oprecht te luisteren kunnen wij inspelen op de veranderingen in de markt."

Erik-Jan Schotsman is 39 jaar, woont in Baarn en in december wordt hij voor het eerst vader van een zoon. Sinds vorig jaar augustus is hij de chef-kok van Hooge Vuursche waar hij, hoe toevallig, vier jaar geleden getrouwd is. Wij vroegen Erik-Jan naar zijn liefde voor koken, de upcoming kooktrends en hoe hij zijn gasten blijft verrassen: ‘Door oprecht te luisteren kunnen wij onze gasten maatwerk bieden. Iedere dag opnieuw geniet ik van het koken met verse en seizoensgebonden producten."

Bouillabaisse
Als je Erik-Jan vraagt op welk gerecht hij het meest trots is antwoordt hij zijn bouillabaisse. En daar zijn collega-chefs het mee eens; volgens hen smaakt deze precies zoals de échte in Marseille. Zelf wordt hij heel gelukkig van verse oesters met een beetje peper en citroensap. Met een glaasje champagne erbij. Zijn beste eetervaring had hij bij Restaurant Oud Sluis met 3 Michelinsterren door de fantastische wijn- en spijscombinaties die uitzonderlijk goed op elkaar waren afgesteld en de opbouw en opmaak van de gerechten. Hij zou graag een kijkje nemen in de keuken van Ferran Adrià in Spanje: ‘Deze man heeft zoveel voor de gastronomie betekend en is zijn tijd ver vooruit.’

Werken bij Hooge Vuursche
Erik-Jan: ‘Het leukste aan het werken als chef-kok bij de Hooge Vuursche is de enorme afwisseling die je hebt. Er is echt geen dag hetzelfde doordat we veel verschillende gerechten en menu's koken. Van leuke, zakelijke lunches tot grote diners. Hier gebeurt van alles.’

Bewuster leven
Wanneer we het hebben over foodtrends valt het Erik-Jan op dat steeds meer mensen kiezen voor een bewustere leefstijl: ‘Gezond eten wordt steeds meer een trend. Mensen maken bewustere en gezondere keuzes. Ik probeer daar zoveel mogelijk op in te spelen door bijvoorbeeld altijd te zorgen voor voldoende fruit en gezonde, gebalanceerde maaltijden. Ik zorg eigenlijk van begin tot eind dat alles heerlijk smaakt, er mooi en aantrekkelijk uitziet. Ook voor gasten die allergieën hebben of dingen niet lekker vinden. Het werkt voor ons prettig als we dit van tevoren weten zodat we hier goed op kunnen inspelen.’

Onderscheidend
‘Doordat we alles zelf maken en met verse producten werken onderscheiden we ons met keukens van andere evenementenlocaties. We werken met seizoensgebonden producten en bieden een ruime keus uit verschillende menu's en diners. Elke dag komen er weer verse producten bij ons binnen. Met ons eigen keukenteam koken we elke dag van de week weer vers voor onze gasten.’

Verrassingseffect
De beleving rondom eten wordt steeds belangrijker. Daarom vindt Erik-Jan het belangrijk om zijn gasten te blijven verrassen: “Door echt te luisteren naar wat onze klanten willen, kunnen wij inspelen op de veranderingen in de markt. Juist doordat wij onze eigen keuken en personeel hebben kunnen we hier snel op reageren. Er is niets mooiers dan meegaan met de trends en wensen van onze klanten.’

Het ‘pannetje’
Naast het bieden van maatwerk kijkt Erik-Jan ook naar de behoeften die hun gasten hebben. ‘Zo hebben we bijvoorbeeld voor onze zakelijke gast het ‘pannetje’ bedacht. Het ‘pannetje’ is een voedzame en gezonde maaltijd na een lange dag vergaderen die niet de hele avond van de gast in beslag neemt. Het is eigenlijk een complete maaltijd maar dan in een leuk pannetje geserveerd.’

 

 

Feestarrangement

Hieronder kunt u de dinermogelijkheden downloaden die binnen het arrangement vallen.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam