Hoe organiseer je een goede brainstorm - Te Werve
  • Privé vergaderplek

    Midden in het groen

  • Privé vergaderplek

    Midden in het groen

  • Privé vergaderplek

    Midden in het groen

Zo haal je het meeste uit een brainstorm

De vakantieperiode is afgelopen. Een belangrijke periode om met z’n allen om de tafel te zitten en nieuwe inzichten met elkaar te delen. Het organiseren van een brainstorm is hiervoor de perfecte manier. Maar hoe pak je een brainstorm aan en hoe haal je hier het meeste uit? Een succesvolle brainstorm hangt af van heel veel factoren, maar wij geven je de belangrijkste tips:

Een goede voorbereiding is het halve werk
Het is verstandig om een brainstorm goed voor te bereiden. Zet op papier welke vragen je door middel van de brainstorm beantwoord wilt zien. Maak hierin duidelijke keuzes en focus. Zorg ook dat de mensen die meedoen aan de brainstorm al wat context hebben vooraf. Dit heeft niet iedereen nodig, maar sommigen vinden het fijn om vooraf de informatie te laten bezinken en er alvast over na te denken.

Maak een mindmap

Je kent deze vast wel: de mindmap oftewel een woordweb. Je begint met de grotere elementen, zoals het onderwerp en subonderwerpen. Schrijf deze midden op een groot vel papier en laat je gedachtes de vrije loop. Schrijf alles wat in je opkomt en wat met het desbetreffende element te maken heeft op het papier. Houdt het bij bredere gedachtes en pas op dat je niet te gedetailleerd over één element gaat nadenken. Daar heb je later nog alle tijd voor.

Gebruik grote post-its, stiften en schrijf in blokletters
Iedereen moet kunnen zien wat er bedacht is, zodat ze hier op voort kunnen borduren. Zorg daarom voor grote post-its, dikke zwarte stiften, en vraag iedereen in blokletters te schrijven.

Maak er een tekening bij

Tijdens een brainstorm wil je natuurlijk zoveel mogelijk ideeën genereren. Dat bereik je onder andere door voort te borduren op de ideeën van anderen. Hoe specifieker een idee, hoe lastiger het is je gedachten de vrije loop te laten. Wist je dat dit makkelijker gaat als je tekeningen gebruikt? Daarmee activeer je namelijk een ander deel van je brein, en herkent je brein ineens letterlijk nieuwe dingen.

Sfeervol en privé vergaderen bij de Orangerie

Vorig jaar is de historische Orangerie uit de 18e eeuw volledig gerestaureerd. Deze plek is privé af te huren en is absoluut de perfecte plek voor een intieme brainstorm. De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Benieuwd naar de Orangerie? Maak een afspraak en wij laten deze unieke plek graag aan je zien! Meer informatie over de Orangerie vind je hier

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Gratis parkeren op eigen terrein en dichtbij snelwegen

De lunch is een feesttje!