7 tips voor het stimuleren van goede relaties op de werkvloer - Te Werve
 • Verbind je team

  Trainen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Trainen

  Buiten

  Binnen

 • Verbindt je team

  Trainen

  Buiten

  Binnen

7 tips voor het stimuleren van goede relaties op de werkvloer

Hoe bouw je sterke, positieve relaties op op de werkvloer? Om je bedrijf te laten groeien en te leiden heb je een team nodig dat zich verbonden voelt. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om de impact van echte teaminteractie te verbeteren. Dit opent deuren naar nieuwe kansen en groei. In dit artikel geven wij je 7 tips voor het stimuleren van goede relaties op de werkvloer.

1. Leer alle teamleden persoonlijk kennen.

Bij een bedrijf en een team gaat het meer om relaties dan om rollen. Zelfs in dit tijdperk van meer externe teams is het mogelijk en noodzakelijk om via telefoon, e-mail en sociale media individuele gesprekken te voeren over individuele interesses en drijfveren. Neem het initiatief om een persoonlijke band op te bouwen met je teamleden.

2. Wees authentiek en transparant in je communicatie.

Elk team moet alle andere leden en hun managers vertrouwen voordat ze zich volledig inzetten. Je vertrouwt nooit mensen die je niet kent, of waarvan je vermoedt dat ze slechts een rol spelen. Probeer als teamlid of manager het woord te pakken, vragen te stellen en proactief op zoek te gaan naar gezamenlijke belangen.

3. Vind tijd om bijdragen van collega’s publiekelijk te erkennen.

De meeste managers en teamleden zijn snel geneigd om kritiek te leveren, maar traag in het geven van erkenning voor goed werk, vooral in het bijzijn van collega’s en andere managers. Wist je dat publieke erkenning meestal meer motiveert dan zelfs geldelijke beloningen? Als je jouw medewerkers erkent, zullen zij je belonen.

4. Wees zichtbaar en communiceer regelmatig met je team.

Vooral wanneer teamleden je niet kunnen zien vanwege werk op afstand of werkzaamheden buiten de deur, zorg er dan voor dat ze weten wat je doet en waarom. Het is gemakkelijk om de inspanningen te minimaliseren van iemand die zich verstopt in zijn kantoor of vaak gericht lijkt te zijn op een of andere externe activiteit die niet relevant is voor zijn teamverantwoordelijkheden.

5. Help andere teamleden hun persoonlijke doelen te bereiken.

Het tonen van oprechte interesse in de persoonlijke doelstellingen van andere teamleden draagt in hoge mate bij tot een meer betrokken team. Door echte hulp te bieden bij het bereiken van deze doelen en teamleden te helpen met hun ontwikkeling, laat je zien dat je zowel in hun succes als in dat van jezelf investeert.

6. Leef naar de missie en de bedrijfswaarden van jouw team.

Een zekere manier om contact te maken en vertrouwen op te bouwen met andere teamleden is door jouw betrokkenheid bij de missie en waarden van het bedrijf te tonen. Kom je afspraken na en doe wat je zegt tijdens alle werkprocessen en teaminteracties. Laat jouw betrokkenheid een voorbeeld zijn voor andere leden van jouw team en het management.

7. Onthoud dat continuïteit de sleutel is tot het leveren van resultaten.

Voor het leveren van positieve resultaten trekken mensen van nature naar teamleden toe op wie ze kunnen rekenen. Naar mensen bij wie ze weten dat ze hun verder helpen. Verbinding voelen met je team moet niet alleen top of mind zijn in goede tijden, maar juist ook in tijden van stress en crisis. Zorg er dus voor dat je geen beloftes doet die je niet kunt nakomen. En probeer altijd dat ene stapje extra te zetten.

Meer weten?
Wil je positieve en gezonde relaties opbouwen met je team, dan kunnen wij dit voor jouw bedrijf verzorgen op een van onze locaties. Download de brochure Meeting & Events en stuur een mail naar info@eventcompany.nl om de beschikbaarheid te checken.

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken