6 Voordelen van fysieke ontmoeting - Te Werve
 • KASTEEL DE

  HOOGE VUURSCHE

  BAARN

 • LANDGOED

  TE WERVE

  RIJSWIJK

 • TE WERVE

  BUITEN

  RIJSWIJK

6 voordelen van fysieke ontmoetingen

Online vergaderen was de afgelopen coronaperiode een goede oplossing voor heel veel bedrijven. Het bespaarde kosten, je had geen reistijd en het was gemakkelijk te organiseren. Toch zal het online vergaderen het ‘traditionele’ vergaderen nooit vervangen. Simpelweg omdat persoonlijk contact belangrijk is voor het onderhouden van relaties. En juist nu heeft iedereen hier behoefte aan. Wij zetten de 6 voordelen van fysieke ontmoetingen voor je op een rijtje.

1. Versterkt de bedrijfscultuur
Nu we de vrijheid hebben om te kiezen of we op kantoor, thuis, in een hotellobby of in een café werken, is het belangrijk dat collega’s elkaar regelmatig zien. En dat ze zich gehoord voelen. Door regelmatig bij elkaar te komen en te luisteren naar wat er leeft in de organisatie zal de bedrijfscultuur versterken.
2. Minder eenzaamheid
Je ziet dat mensen het fijn vinden om weer onderdeel van een geheel te zijn, want velen zijn toch best wel eenzaam geweest de afgelopen anderhalf jaar. Door elkaar in levende lijve te ontmoeten haal je de sociale banden weer aan wat de relatie verder versterkt.
3. Geeft motivatie en waardering
Een klopje op de schouder om iemand te bedanken voor het goede werk dat is geleverd. Of een onderonsje aan het bureau van je collega. Dit fysieke contact zorgt voor kennisdeling, rijke en meer persoonlijke communicatie en het opbouwen en onderhouden van relaties met collega’s. Hierdoor voelen medewerkers zich meer gewaardeerd en blijven ze gemotiveerd en betrokken

4. Geeft energie
Wanneer collega’s samenkomen zijn ze er weer even uit en zien dit dus echt als een feestje. Ze genieten van het samenzijn, maar dat niet alleen. Ze nemen deze positieve energie ook mee naar huis. Een win-win!
5. Versterkt de band tussen collega’s
Wanneer je fysiek bij elkaar komt is er veel meer ruimte voor een praatje, een kort gesprekje bij het koffiezetapparaat of aan het bureau. Ook is er de tijd op bij te praten tijdens de gezamenlijke lunch. Dit zijn de momenten dat collega’s de verbinding voelen en die de band tussen elkaar versterkt.
6. Verbind
Zelfs in organisaties waarin het niet strikt noodzakelijk is om elkaar te zien, is er toch de menselijke behoefte om elkaar te zien. Collega’s werken zo nu en dan graag fysiek samen. Een gezamenlijke afsluiting in de vorm van een sociale bijeenkomst verbindt en komt de werksfeer ten goede!

Meer weten?

Wil je de voordelen van een fysieke ontmoeting op een externe locatie zelf ervaren? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je een vrijblijvende offerte met de verschillende mogelijkheden die wij je kunnen bieden.

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken