5 redenen waarom je complimenten zou moeten geven - Te Werve
 • KASTEEL DE

  HOOGE VUURSCHE

  BAARN

 • LANDGOED

  TE WERVE

  RIJSWIJK

 • TE WERVE

  BUITEN

  RIJSWIJK

5 redenen waarom je complimenten zou moeten geven

Het consequent geven van oprechte complimenten aan anderen brengt een wereld aan voordelen met zich mee. Hoewel sommigen misschien denken dat een compliment gewoon een spelletje is van “aardig zijn”, zijn er vele voordelen op het gebied van gezondheid, relatie en leiderschap. In dit artikel delen wij 5 voordelen van het geven van complimenten.

1. Het verhoogt je geluk
Heb je ooit gemerkt hoe je je voelt nadat je iemand een compliment hebt gegeven? Dat gelukkige gevoel komt van een boost in serotonine, en het kan intens zijn. Serotonine is een chemische stof in het spijsverteringskanaal die verantwoordelijk is voor vele functies. Hoewel de chemische stof veelzijdig is, is hij het meest bekend voor gevoelens van welzijn en geluk. Serotonine helpt ook bij het moduleren van cognitie, beloning, motivatie, stemming, angst, en geheugen. Door iemand een compliment te geven, krijgen jij en de ontvanger een boost in serotonine.

2. Het wakkert creativiteit aan
Geef je jouw collega’s of werknemers een compliment voor een goed uitgevoerde opdracht of voor een idee dat ze hebben bedacht? Jouw bereidheid om complimenten te geven moedigt hen aan om meer te delen. Je geeft ze een positieve stimulans waardoor ze met een meer open mind de dag tegemoet gaan.

3. Het bouwt vertrouwen op
Het meest voor de hand liggende voordeel is het vertrouwen dat het schept. Wanneer je laat zien dat je iemand waardeert, helpt het hen om de waarde in zichzelf te herkennen. Op deze manier heeft een kleine daad van vriendelijkheid een lange doorwerking. Het geschenk van eigenwaarde en zelfvertrouwen is namelijk een van de beste geschenken die je kunt geven en ontvangen.

4. Het verhoogt de intelligentie
Complimenten versterken het leren en positief gedrag. Het triggert een “Ik wil dit weer doen zodat ik dit weer kan voelen” reactie. Sommige studies tonen aan dat complimenten het geheugen, de motivatie en andere cognitieve functies beïnvloeden. De vreugde van het geven van complimenten brengt iets extra’s. Als je dat eenmaal ervaren hebt, zul je meer complimenten geven en ontvangen dan ooit tevoren.

5. Het verbetert prestaties en leiderschap
Een van de belangrijkste pijlers van leiderschap is het geven van complimenten over de werkethiek van anderen. Geef je jouw collega of werknemer een compliment over hun werk, dan draagt dit direct bij aan betere prestaties en algehele tevredenheid over het werk. Hetzelfde geldt voor een heel team. Een paar goedgeplaatste en gelijkmatig verdeelde complimenten in jouw team zullen de tevredenheid in het hele team vergroten en betere prestaties stimuleren.

Meer weten?
Wil je jouw collega’s of werknemers in het zonnetje zetten op één van onze locaties? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Gratis parkeren op eigen terrein en dichtbij snelwegen

De lunch is een feesttje!