Minimaliseer no-shows op zakelijke bijeenkomsten - Te Werve
 • EVENT

  FEEST

  JUBILEUM

  RELATIEDAG

 • EVENT

  FEEST

  JUBILEUM

  RELATIEDAG

 • EVENT

  FEEST

  JUBILEUM

  RELATIEDAG

Duurzaamheid bij events: minimaliseer no-shows op jouw volgende zakelijke bijeenkomst

In de wereld van zakelijke evenementen is duurzaamheid een sleutelwoord geworden, niet alleen in termen van milieu-impact, maar ook wat betreft effici├źntie en kostenbeheersing. Een van de grootste uitdagingen? De beruchte ‘no-shows’. Het minimaliseren van het aantal genodigden dat niet opdaagt, is cruciaal voor het succes van je event en heeft een directe invloed op zowel budget als milieu. Hier zijn enkele tips om de no-shows te verminderen voor evenementen op onze locaties zoals Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche.

1. Gebruik een registratiesysteem: Een effectief registratiesysteem kan helpen bij het bijhouden van de aanmeldingen en herinneringen versturen. Dit verhoogt de betrokkenheid en houdt jouw evenement top-of-mind bij de genodigden.

2. Communiceer het belang van het event: Laat je genodigden weten hoe belangrijk hun aanwezigheid is. Een persoonlijk bericht over de waarde die hun aanwezigheid toevoegt, kan motiveren om daadwerkelijk te verschijnen.

3. Bied een virtuele deelnamemogelijkheid: Door een hybride evenement te organiseren, geef je genodigden die last-minute verhinderd zijn een manier om toch deel te nemen. Dit vermindert niet alleen de no-shows maar ondersteunt ook duurzaamheid door reisbehoeften te verminderen.

4. Vraag om een bevestiging: Een paar dagen voor het evenement een RSVP-verzoek sturen kan helpen het aantal no-shows te verminderen. Mensen zijn minder geneigd af te zeggen als ze recentelijk hebben bevestigd.

5. Implementeer een annuleringsbeleid: Overweeg een beleid waarbij genodigden worden gevraagd om binnen een bepaalde termijn te annuleren. Dit geeft je de mogelijkheid om aanpassingen te maken en verspilling te verminderen.

6. Maak het persoonlijk: Personaliseer de uitnodigingen en communicatie. Een persoonlijke aanpak kan het verschil maken tussen een bevestigde aanwezigheid en een no-show.

7. Bied unieke ervaringen: De exclusiviteit van je evenement kan een grote trekpleister zijn. Licht de unieke aspecten van zowel het event als van locaties zoals Te Werve Buiten of Kasteel De Hooge Vuursche uit om de interesse te wekken.

8. Analyseer eerdere evenementen: Kijk naar de data van vorige evenementen om patronen in no-shows te identificeren. Misschien vind je specifieke dagen, tijden of seizoenen waarop de opkomst hoger of lager is.

9. Stimuleer duurzaam vervoer: Moedig carpoolen of gebruik van openbaar vervoer aan. Dit vermindert niet alleen de CO2-uitstoot maar kan ook de betrokkenheid bij het evenement vergroten.

10. Feedback: Vraag na het evenement om feedback, ook aan degenen die niet aanwezig konden zijn. Dit biedt waardevolle inzichten voor toekomstige planning.

Door deze tips toe te passen, kun je niet alleen de no-shows bij jouw zakelijke evenementen minimaliseren, maar draag je ook bij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Elk evenement dat we organiseren op locaties als Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche is een kans om te laten zien hoe we zorg dragen voor zowel onze gasten als de planeet. Lees hier wat wij zelf verder nog doen om steeds duurzamer te worden.

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 19 hectare

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken