Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

 • visual
  • Presentatie in een monumentaal pand in het park
  • Eigentijds ingericht
  • Enthousiaste en gedreven medewerkers
  • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
  Vraag informatie aan

Historie van De Lindenhof

De Lindenhof ligt midden in het rustieke, Delftse wijkje dat rond 1880 gebouwd werd voor het personeel van de nabij gelegen Gist- en Spiritusfabrieken. Het monumentale pand diende als cultureel centrum en is gelegen in het Agneta park dat ontworpen is door de bekende architect Zocher (o.a. het Vondelpark in Amsterdam). De Lindenhof dankt zijn plaats op de rijksmonumentenlijst ook aan het interieur; aan de authentieke Toneelzaal en de prachtige muurschilderingen.

Vorige functie

In 1870 vestigde een jonge Delftse bouwkundige, J.C. van Marken genaamd, een Nederlandse gist en brandspiritus fabriek (DSM/Gist Brocades). Van Marken bewees een succesvol ondernemer te zijn en de gist en brandspiritus fabriek werd al snel één van Nederlands grootste industriële werkgevers. Van Marken was niet alleen de uitvinder van de huidige industrie in Delft, maar hij was ook erg begaan met de ontwikkeling van zijn werknemers. In 1883 liet van Marken de zeer bekende architect Zocher, een park ontwerpen in de buurt van de fabriek. Van Marken vernoemde het park naar zijn vrouw, Agneta. In het Agnetapark werden vanaf 1884 78 arbeiderswoningen gebouwd en het houten ontspanningscentrum, “De Tent” genaamd. “De Tent" werd intensief gebruikt en in 1914 werd het houten gebouw vervangen door een stenen gebouw.  

Huidige eigenaar

In 1997 heeft Event Company de exploitatie overgenomen. De Lindenhof (voorheen De Tent) is een monumentale locatie en wordt gebruikt voor vergaderingen, conferenties, feesten en bruiloften. De authentieke omgeving en de imposante Toneelzaal met podium, zorgen voor een indrukwekkende beleving voor zowel zakelijke als particuliere evenementen.

Bel mij terug

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en de beschikbare data? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken om de locatie te bekijken.

Bel mij terug

Huwelijken Kasteel De Hooge Vuursche

Kasteel De Hooge Vuursche heeft vele gasten mogen ontvangen. Lees hier wat ze...

Lees het verhaal van Huwelijken Kasteel De Hooge Vuursche