Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

20 jaar Event Company

20 jaar Event Company

In 1997 bundelden Mirco Cuppens en Stephan van den Akker, de directeuren van Event Company, hun krachten en begonnen ze samen De Lindenhof in Delft. Nu ruim 20 jaar later, exploiteren zij met Event Company drie succesvolle locaties (Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten in Rijswijk en Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn). GreaterVenues.com blikt samen met Mirco en Stephan terug op de afgelopen jaren dat ze Event Company runnen.

In het Locatieonderzoek geven opdrachtgevers nog altijd aan dat ze een locatie niet boeken zonder een positief ‘onderbuikgevoel’. Zo werkt het net zo goed voor locatiehouders, zeggen Mirco en Steph

Hoe weet je of een locatie geschikt is voor een event?


“Krijgen we bij de locatie ‘jeuk in de buik’? Dat is het enige marktonderzoek dat wij doen voor we een besluit nemen over een locatie.” Althans, zo gaat het voor Mirco. Stephan kijkt er iets zakelijker naar: “Het pand moet natuurlijk wel een bepaalde omvang en functionaliteit hebben, want als het onmogelijk is om er een event te houden dan schiet het niet op.”

Hoe kwamen jullie op het idee om evenementenlocaties te beginnen in rijksmonumenten?


Mirco: “De richting die we in zijn geslagen is ontstaan door het pand van De Lindenhof. Die locatie kwam via-via op ons pad, en het pand zelf namen we als vertrekpunt van ons bedrijf. De Lindenhof is een bijzonder rijksmonument, waardoor we gedwongen werden om goed te kijken wat we ermee kunnen doen.”
Stephan: “Je kunt natuurlijk éérst een formule bedenken en daar vervolgens de locatie bij zoeken. Wij hebben ons laten leiden door de functionaliteit en de mogelijkheden van het pand, en daaruit volgde de formule die we daarop loslieten.”

Dat klinkt alsof we nu ook zo maar in een zalencentrum hadden kunnen zitten, als jullie eerste locatie daar meer geschikt voor was geweest?


Vanaf de andere kant van de tafel kijken beide heren vol afschuw. Mirco: “Nou, nee. Het heeft ook met gevoel te maken, krijgen we er jeuk in de buik van? In De Lindenhof is onze liefde gegroeid voor bijzondere locaties. En de setting speelt een belangrijke rol. Kijk, net als een zalencentrum zijn onze locaties goed bereikbaar – vanuit Den Haag ben je binnen tien minuten hier op Landgoed Te Werve. Op de eerste verdieping hebben we vergaderzalen die heel functioneel zijn. Maar als je hier komt aanrijden, over dat eeuwenoude bruggetje, dan ben je er echt even uit. Als het mooi weer is dan pak je de flipover onder de arm, en ga je in de schaduw onder de duiventoren zitten vergaderen. Op Kasteel Hooge Vuursche zit je ook midden in de natuur, je loopt in de pauze zo een rondje door het bos.”

De aanschaf van een locatie als Kasteel De Hooge Vuursche is een flinke investering. Net als het onderhoud van landgoederen. Toch hebben jullie alle locaties in eigendom. Waarom is dat?


Stephan: “Bij dit soort locaties, monumentale panden, moet je niet vastzitten aan huurcontractjes van vijf jaar. Dan ben je afhankelijk van een verhuurder en loont het niet om een langetermijnvisie te hebben en investeringen te doen.
Mirco: “Wij hebben Landgoed Te Werve bijvoorbeeld helemaal gerestaureerd, waarbij het gebouw een half jaar lang in de steigers heeft gestaan. Dat kunnen we doen, omdat we dan weer tientallen jaren vooruit kunnen. We zijn nu bezig om de orangerie en het koetshuis te renoveren, en we zijn het groen aan het restaureren. En daarnaast hebben we Te Werve Buiten onlangs geopend.”

Twintig jaar geleden zijn jullie begonnen. Is de markt in die tijd erg veranderd?


Stephan: “We doen nu andere dingen dan twintig jaar geleden. Zeker op het gebied van food; wat twintig jaar geleden hip was kan je mensen nu niet meer voorzetten. En opdrachtgevers weten veel beter waar ze over praten. Je moet echt op je kwaliteit zitten en geen bullshit verkopen. Zakelijke klanten komen terug omdat de kwaliteit en de service goed is. Het is niet alleen de kwaliteit van het eten – dat is belangrijk – maar er is meer. Als je een leuke ober of meisje aan je tafel hebt staan die geweldige service geeft, heb je ook een goede avond. Als het allebei goed is, dan ga je echt tevreden weg.”

Mirco: “Als een trainer aan komt lopen met al zijn spullen, dan kan je hem gewoon wijzen waar hij moet zijn. Óf je helpt hem even met sjouwen en vraagt of hij die cappuccino wil die hij de vorige keer ook had. Aandacht zit in de kleine dingen. Soms zien we dat opdrachtgevers een uitstapje maken, om zich daarna te realiseren dat het toch wel erg goed geregeld is bij Event Company. Het is leuk om die mensen te zien terugkeren.”

Lees hier het hele interview.

Bel mij terug

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en de beschikbare data? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken om de locatie te bekijken.

Bel mij terug