Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

 • visual
  • Eventlocatie midden in het land
  • Volledig geregeld door enthousiast team
  • Dichtbij snelweg en gratis parkeren
  • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
  Download hier de brochure

7 Tips voor een feestelijke kersttafel

Kerst nadert en dat kan nogal wat stress met zich meebrengen. Vooral als u dit jaar de aangewezen persoon bent het kerstdiner te faciliteren voor een grote groep vrienden en familie. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar wat inspiratie voor originele tafelversiering is daarbij altijd handig. Wij geven u tips, zodat u de show steelt met een prachtige, stijlvolle kersttafel.

1. Kies een kleurschema
Het begint allemaal bij het kiezen van een kleurschema. Kies drie, vier of vijf kleuren die u wil laten terugkomen in je kersttafel. Denk aan rood, goud, beige en wit. Of zwart, wit, grijs en groen. Ook mooi: paars, lila, lichtblauw en wit. Natuurlijk is het effect het mooist als die kleuren ook terugkomen in de rest van uw kerstdecoratie in huis. Zorg dat alle kleuren minimaal op twee manieren terugkomen op uw kersttafel, zodat u een mooi ‘af’ geheel creëert.

Tip 2: Servetten met versiering
Servetten zijn een must voor iedere tafel, geknoei kunt u immers niet voorkomen. Maar naast dat u voor een stijlvol exemplaar kunt gaan, kunt u ook kiezen voor een simpelere variant om deze vervolgens op te leuken. Hoe? Door bijvoorbeeld een rood-wit gestreept strikje met een dennentakje aan het opgerolde servet toe te voegen. Maar ook een houten stokje met daaraan rode besjes doet het altijd goed, of juist lintjes in allerlei verschillende kleuren. Net waar uw voorkeur ligt.

Tip 3: Dennenappels en kaarsen
Heel klassiek, heel simpel, maar heel mooi. Op naar het bos, om wat dennenappels te zoeken. Die wisselt u af met kaarsen in verschillende vormen (hoeven niet perse rood en wit te zijn). Spuit de dennenappels goud of zilver en versier hier de tafel mee. Of gebruik de dennenappels als naambordjes

Tip 4: Guirlande Goodies
Als u aan kerst denkt, denkt u aan kerstslingers en als u aan kerstslingers denkt, denkt u aan guirlande. Wilt u dus naast de kerstboom een beetje natuur in huis halen maar wilt u het wel winters en feestelijk houden? Dan is de guirlande het geschikte groen. Het staat dan ook erg leuk om een hele rits guirlandes, in de lengte van de tafel neer te leggen en er vervolgens sporadisch wat kerstballetjes (dezelfde als in de kerstboom bijvoorbeeld?) of dennenappels in te plaatsen.

Tip 5: Witte loper met accessoires
Heel mooi als u een houten tafel heeft; u hoeft helemaal niet met een compleet tafellaken te dekken (scheelt ook weer vlekken), u kunt ook een loper gebruiken in het midden van de tafel. Deze witte loper met glazen en zilveren waxinelichtjeshouders, witte bloemetjes en die hertjes ertussen geven een chique uitstraling, maar u kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken.

Tip 6: Naamkaartjes 2.0
Een naambordje kan soms wat jammer zijn van een mooi gedecoreerde tafel (en in sommige gezelschappen zelfs geheel overbodig). Maar mocht u toch met vaste zitplekken werken, dan kunt u deze naambordjes geheel in stijl ontwerpen. Maak bijvoorbeeld een kartonnen kerstboompje met sierlijke naam en bevestig deze met een klein houten knijpertje aan de kom of aan het bord. Dit staat niet alleen ontzettend gezellig, maar getuigt ook van de moeite en creativiteit die u in uw kersttafel hebt gestopt.

Tip 7: Vazen vol feest
Wilt u de tafel graag feestelijk aankleden, maar houd u er niet van allerlei tierelantijnen te verspreiden over de hele tafel? Cluster dan de decoratie in een of twee grote vazen. Zoek twee geschikte, transparante vazen en vul deze met kerstgoodies; kerstballen, dennenappels, of zelfs een lichtsnoer op batterijen. Zo kunt u volledig naar eigen voorkeur de vazen vullen en blijft de tafel overzichtelijk en netjes. Een oplossing die zeer prettig kan zijn voor grote en drukke groepen.

 

 

Feestarrangement

Hieronder kunt u de dinermogelijkheden downloaden die binnen het arrangement vallen.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam